Betonwegen

Als u op zoek bent naar een duurzaam en economisch aantrekkelijk kwaliteitsproduct, gooit een betonweg hoge ogen. Betonwegen zijn ongevoelig voor spoor- en ribbelvorming en materiaalverlies. Hierdoor is minder onderhoud nodig en kan een lange levensduur worden gegarandeerd.

Grip in alle weersomstandigheden
In alle weersomstandigheden hebben voertuigen blijvende grip op het wegdek. Dankzij de techniek van het chemisch uitwassen kan het rolgeluid sterk worden beperkt: vergelijkbaar met dat van traditionele asfaltverharding.

Lage rolweerstand
Door een lage rolweerstand is het gemiddelde brandstofgebruik van (vracht)verkeer op betonwegen ruim 2% lager in vergelijking met asfaltwegen, waardoor er ook minder uitstoot van CO2 plaatsvindt.

Besparing in verlichtingskosten
Door het hoge reflecterende vermogen van een betonoppervlak heeft een betonverharding een hoger veiligheidsniveau in een onverlichte situatie. Daardoor is bij een verlichte situatie een forse reductie van verlichtingskosten haalbaar.

Passend in circulaire economie
Beton is 100% recyclebaar en leent zich voor hoogwaardig hergebruik. Betonwegen passen dus uitstekend in het toekomstmodel van de circulaire economie. Een nieuw aan te leggen betonverharding kan met minimaal 20% en met maximaal 100% recyclingbeton worden geproduceerd.

Alles in één hand
Strukton Civiel heeft betonwegenspecialisten in huis en tekent voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van betonverhardingen en betonnen lijnconstructies. Dit ‘pakket’ geldt voor het aanbrengen van lijnconstructies (banden, groten en/of barriers) tot het aanbrengen van fietspaden, betonwegen, rotondes en/of rolbanen.

Betonwegen carousel (3)