Solide sluizen, sterke dijken en een veilige kust

Wij onderzoeken al jaren de toepassingsgebieden van asfalt voor de waterbouw. In eigen laboratorium worden producten ontwikkeld en getest. Wetenschappelijke kennis, ook op het gebied van schademechanismen en praktische ervaring leidden tot bijvoorbeeld de productie van asfaltmatten, gietasfalt en elastocoast.

Kustbescherming
 

De afgelopen decennia zijn wij (mede door de moderne contractvormen zoals prestatie- Design&Construct- en UAV-GC contracten) ons meer en meer gaan toeleggen op beheren en onderhouden van (beweegbare) kunstwerken, vaarwegen en kustverdedigingen. Wij hebben hierdoor ruime ervaring met langlopende onderhoudscontracten en het verzorgen van een passende oplossing om de levensduur van bewegingswerken en opleggingen voor bruggen en sluizen te verlengen. Hierbij combineren wij traditioneel vakmanschap met hightech oplossingen voor civiele, elektrotechnische en werktuigbouwkundige vraagstukken.

Daarnaast realiseert Strukton haveninrichtingen, kadeconstructies en oeverbescherming middels damwandconstructies. Dit doen we in zowel getijdegebied als het binnenwater. Ook voeren we renovaties en restauraties uit aan (grote) waterbouwkundige constructies zoals sluisdeuren (hout en staal), remmingwerken en (gemetselde) kademuren en sluiskolken.