Betonrenovatie en conservering

Beton is solide, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Maar zelfs beton kan beschadigd raken. Door een constructiefout of een zware belasting voor een langere periode. Bekende voorbeelden zijn de halverwege de vorige eeuw ontworpen bruggen en viaducten: zij hebben zwaar te lijden onder de sterk toegenomen verkeersdrukte en vele moeten worden aangepakt.

DSC00414_Activity_Carr
IMG_0167_Activity_Carr
 

Tot de kern

Herstel van betonschade gaat verder dan het repareren ervan. We willen herhaling voorkomen. Dat betekent dat we kijken naar de diepere oorzaak die aan het probleem te grondslag ligt. Voor een deel vinden we het antwoord in oude tekeningen en documenten. Maar omdat die niet altijd (meer) voorhanden zijn, moeten we het ook doen met onze ervaring die we in de loop der jaren hebt opgebouwd. De feeling met de materie. Iets wat je in de loop der jaren in de vingers krijgt.

Betonspecialisten bij Strukton Civiel weten veel van beton in alle soorten en maten, gewapend en voorgespannen, lichtbeton en onderwaterbeton. Problemen pakken wij aan met nieuwe methoden en hightech coatingmaterialen. Zo herstellen we grote en kleine schades met het oog op een nieuw leven. En snel als het moet: bij acute problemen zijn we direct ter plaatse.