Omgeving Harderwijk

Elke dag maken veel reizigers gebruik van het station Harderwijk. Daarom vernieuwen we samen met de gemeente Harderwijk en de NS het station en het gebied daaromheen. Zo bouwen we een nieuw stationsgebouw met allerlei voorzieningen, leggen we een verkeerstunnel en een fietstunnel aan, vernieuwen we het parkeerterrein, het busstation en de omliggende wegen. Een totale metamorfose, waardoor het station straks aantrekkelijk en goed bereikbaar is.

Opdrachtgever:
Gemeente Harderwijk
Locatie:
Harderwijk
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
Harderwijk carousel (8)
Harderwijk carousel (7)
Harderwijk carousel (9)
Harderwijk carousel (5)
Harderwijk carousel (6)
Harderwijk carousel (1)
Harderwijk carousel (2)
Harderwijk carousel (3) startsein project
Harderwijk carousel (4) bouwbord
Harderwijk carousel (10)
Harderwijk carousel (11)-1

Stationsgebied

Nieuw Station, Stationsgebied en Verkeerstunnel

We vernieuwen het stationsgebouw en het stationsplein. Ook bouwen we een verkeerstunnel voor voetgangers, fietsers en auto’s. Daardoor is het station straks goed bereikbaar. Via de tunnel komen reizigers makkelijk op de perrons. De omgeving van het station richten we ook opnieuw in, met alle voorzieningen voor een comfortabele reis: een overkapping met beschutte zitplekken, twee winkels, een bewaakte en onbewaakte fietsenstalling, een P&R-terrein en een modern busstation.

We vervangen de spoorwegovergang tussen de wijk Drielanden en de Weisteeg door een verkeerstunnel. Zo kunnen fietsers veilig onder het spoor door.

Infrastructuur

Naast het aanpakken van het Stationsgebied is er ook een opdracht aangenomen voor het vernieuwen van de omliggende wegen, waaronder het aanleggen van een turborotonde.

Planning

De bouw is in maart 2015 gestart. Naar verwachting zijn het stationsgebouw en de verkeerstunnel in de tweede helft van 2016 klaar. Dan sluiten we de spoorwegovergang Stationslaan/Oranjelaan. De fietstunnel is waarschijnlijk in het najaar van 2015 af.

Inschuiven spoormoot en plaatsen fietstunnel

peEkxfatmUs