Parkeergarage Westerstraat

Eind 2011 heeft Strukton Civiel de bouw van de Parkeergarage Westerstraat in het centrum van Emmen gegund gekregen. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd om de omwonenden, de ondernemers en het verkeer zo veel mogelijk te ontzien.

Opdrachtgever:
Gemeente Emmen
Locatie:
Emmen
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
Emmen (10) (Medium)
Emmen (12) (Medium)
Emmen (15) (Medium)
Emmen (6) (Medium)

Project

Strukton Civiel Projecten voert het project gefaseerd uit. Als eerste wordt de Westertoren gesloopt. Het parkeerdek aan de Westerstraat en de Nijenbrinksflat volgen. Zodra de Westertoren gesloopt is starten de werkzaamheden van de diepwanden. De diepwanden vormen de omtrek van de bouwkuip. De wanden worden gedrukt aangebracht. Zo voorkomen we zoveel mogelijk trillingen en geluid.

Tegelijkertijd gaan de sloopwerkzaamheden van het parkeerdek aan de Westerstraat en de Nijenbrinksflat door. Hierdoor lopen deze werkzaamheden tegelijkertijd en kunnen we de bouwtijd inkorten. Naar verwachting neemt de sloop 3 maanden in beslag. Zodra de diepwanden op hun plek zitten begint de bouw van de parkeergarage. Deze telt twee verdiepingen en biedt ruimte aan 460 auto’s. Het totale werk moet medio 2013 klaar zijn.

Boven op de parkeergarage aan het Noorderplein heeft ontwikkelaar Peter van Dijk een vestiging van de Mediamarkt en een winkelruimte in de Westerstraat vormgegeven. Door deze verandering komt het openbaar gebied op het Noorderplein en in de Westerstraat er anders uit te zien.