N61 Hoek - Schoondijke

Rasenberg Wegenbouw vernieuwt in opdracht van RWS de N61 Hoek - Schoondijke.

Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Locatie:
Schoondijke
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
N61
N61-27
N61-29
N61-17
n61-20

Informatie

Het project bestaat uit de aanleg van circa 22 km nieuwe hoofdrijbaan, parallelwegen voor langzaam verkeer, een vrijliggend fietspad, vijf fietstunnels en zes rotondes. Rasenberg Wegenbouw  is verantwoordelijk voor het verder uitwerken van het ontwerp en het bouwen van de nieuwe weg tussen Hoek en Schoondijke.

De huidige N61, de belangrijkste oost-westverbinding in Zeeuws-Vlaanderen deze staat te boek als onveilig. Het is een drukke weg, met veel landbouwverkeer op de hoofdrijbaan en veel aansluitingen die direct op de weg uitkomen. De nieuwe weg moet de verkeersveiligheid verbeteren. Bovendien biedt de nieuwe weg een oplossing voor geluid- en trillinghinder in Schoondijke.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang, en zijn deze te volgen op de facebookpagina van RWS.

Voortgang

Medio november wordt de rotonde bij de Braakman geheel opengesteld, zodat het verkeer via de hoofdrijbaan naar de nieuwe Braakmanbrug rijdt.

Momenteel wordt gewerkt aan de parallelweg Zuid, het maken van de tweede helft van het viaduct Oranjedijk en de tweede helft van de ecoduikers. De parallelweg tot Watervliet zal vanaf 24 oktober toegankelijk zijn.

De nieuwe rotonde bij IJzendijke is klaar en rijdt het verkeer richting Eeklo en Waterlandkerkje over de nieuwe parallelweg aan de zuidzijde. Het vernieuwde tankstation Aers met verzorgingsplaats is al geruime tijd weer open. De fietsers vanuit Watervliet en Waterlandkerkje kunnen door de nieuwe fietstunnel naar IJzendijke. Ook ligt daar een nieuwe ontsluiting naar het dorp, de Vestingweg.

Op 26 september 2014 zijn bij Hoek de rotonde en hoofdrijbaan bij de Braakman volledig opengesteld. Hier rijdt het verkeer nu in beide richtingen over de twee rijstroken.

De rondweg Schoondijke is inmiddels enige tijd gereed. Vanaf 15 september 2014 rijdt het verkeer vanaf Schoondijke richting IJzendijke over een gedeelte van de nieuwe hoofdrijbaan. Ook de parallelweg Noord en en het fietspad in beide richtingen is tussen Schoondijke en IJzendijke in gebruik genomen.

Afgelopen zomer is de parallelweg aan de zuidkant vanaf de Nolleweg richting de Braakman geopend.

 

Meer informatie over het project vindt u ook op de website van Rijkswaterstaat.

Social Media

Er is ook een Facebookpagina van dit mooie project!

Naar de Facebookpagina