N348, rondweg Zutphen -Eefde

De N348 is een nieuwe rondweg bij Zutphen om de kernen van Zutphen en Eefde te ontlasten en een aanliggend bedrijventerrein beter te ontsluiten.

Opdrachtgever:
Provincie Gelderland
Locatie:
Zutphen - Eefde
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
IMG_6694[project_carr]
N348_zand[project_carr]
N348 - inhijsen fietsbrug
N348_DvdB[project_carr]
N348_invaren_brug[project_carr]
N348_Invaren_brug2[project_carr]

Project

Aandachtsgebieden in de aanbestedingsfase aren de doorstroming van het verkeer, de leefbaarheid voor de omgeving en de bereikbaarheid van bedrijven. .

Als eerste is de rotonde opgeleverd, welke aansluit op de bestaande provinciale weg. Zo ondervinden de weggebruikers zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden.

De landhoofden van de Twentekanaalbrug zijn voorzien van Tubexpalen. Deze moesten aan strikte eisen voldoen, vanwege de constructie. Om te kunnen aantonen dat de palen aan de eisen voldoen, is door Geocon een automatisch meetsysteem op de boorstelling geïnstalleerd. Daarnaast bestond dit project uit de aanleg van een rondweg tussen Zutphen noord en Eefde, de bouw van een ecopassage en de bouw van een fietsbrug.

Bijzonder

Onderdeel van dit project is een nieuwe stalen brug over het Twentekanaal. De staalconstructie van deze brug van maar liefst 117 meter is in één weekend geplaatst. De nieuwe brug is bijzonder, omdat het brugdek volledig aan de bogen van de brug hangt en alleen de uiteinden van het brugdek op de landhoofden rusten.

100 seconden invaren

3yAmDunJMF8

Invaren Twentekanaalbrug

OcjVoFGFnLQ