Kringloop Zuid

Afvalbank Nederland en Strukton Worksphere realiseerden in opdracht van Kringloop Zuid een nieuwe kringloopwinkel in Maastricht. Het bijzondere aan dit project is dat er volgens het “Superuse” gebouwd wordt.

Opdrachtgever:
Kringloop Zuid
Locatie:
Maastricht
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
2015_02_12_Proj_Carr_KRINGLOOPWINKEL3
2015_02_12_Proj_Carr_KRINGLOOPWINKEL4
2015_02_12_Proj_Carr_KRINGLOOPWINKEL2
2015_02_12_Proj_Carr_KRINGLOOPWINKEL
2015_02_12_Proj_Carr_KRINGLOOPWINKEL5

Duurzaam

Kringloop Zuid heeft met dit gebouw een van de meest duurzame kringloopwinkels in Nederland. Door het hergebruik van 150 raamkozijnen die vrijkomen bij de sloop van nabijgelegen flatgebouwen, het toepassen van tweedehands gevelbeplating in verschillende kleuren en het realiseren van een duurzame betonvloer, kan Kringloop Zuid haar werkzaamheden voortzetten in een vestiging die past bij de maatschappelijke ambities van het bedrijf.

Zo maakt Kringloop Zuid ook re-integratietrajecten mogelijk en worden er arbeidsplaatsen gecreëerd voor de langdurig werklozen. Maatschappelijk en duurzaam betrokken zijn gaat volgens Kringloop Zuid namelijk verder dan het aanbieden van gebruikte goederen.

Superuse

“Superuse” betekent in dit geval dat o.a. het materiaal dat vrijkomt bij de sloop van nabijgelegen flatgebouwen wordt hergebruikt bij de bouw van de nieuwe kringloopwinkel. De kringloopgedachte staat centraal. Dus behalve de kozijnen zullen er nog tal van andere materialen verwerkt worden. Denk aan gevelpanelen, deuren, kabelgoten, hang- en sluitwerk, deurdrangers, tl-armaturen, wcpotten, schakelkasten en ga zo maar door.

Betrokken partijen

  • Afvalbank Nederland (bouwmaterialen)
  • Strukton Worksphere (aannemer & technische installaties)
  • Process (begeleiding)
  • Superuse Studios (ontwerp)