Hollandse Brug

De Hollandse Brug is de verbinding tussen de Flevopolder en het ‘vasteland’. Renovatie was nodig om de toenemende verkeersdrukte aan te kunnen.

Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Locatie:
Muiden
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
DSC_5116[activity_carr]
HBrug1[activity_carr]
HBrug5[activity_carr]
HBrug9[activity_carr]
HBrug8[activity_carr]

Project

De opdrachtgever en bouwonderneming vormde een krachtig team in een alliantie. Hierdoor kon op adequate wijze een calamiteit opgelost worden. Vrachtverkeer was namelijk tijdelijk niet mogelijk op de brug. Om de werkzaamheden te versnellen werd de rolling finisher ingezet. Een geavanceerde machine die over de nieuw gestorte vloer rijdt en deze op de juiste hoogte en onder de juiste helling afwerkt. Om externe factoren, zoals het weer, geen invloed te laten uitoefenen op de planning, werd er standaard gewerkt in een doorwerktent.

Verkeersgeleiding

Tijdens de uitvoering stond niet de techniek centraal maar het beperken van de verkeershinder.

De Quick Movable Barrier werd ingezet; een betonnen barrier waarmee flexibel na de ochtendspits werkruimte gecreëerd werd. Om het verkeer te ontlasten, werden de werkzaamheden ten behoeve van de versterking gefaseerd uitgevoerd. Zo werd er per rijbaan gewerkt en werden liggers in de nacht getransporteerd.

 

Structural Health Mon.

Essentieel binnen het Life Cycle Management is conditiebeheersing door middel van sensoren, Structural Health Monitoring draagt bij aan meer effectiviteit en efficiëntie op het gebied van preventief onderhoud en beheer. Naast het renovatiewerk aan de Hollandse Brug is langs het traject A1-A6 tevens een aantal nieuwe geluidsschermen gerealiseerd.

In overleg met alle betrokken partijen werd een mobiliteitsplan opgesteld dat snel toe te passen was. P&R terreinen, extra bussen, van pools werden ingezet en  maatregelen op het water werden genomen.

Projectlocatie

52.328697,5.068345
Vul het vertrekpunt in