BAT Upgrade BP, Amsterdam

De BP Amsterdam Terminal (BAT) is een moderne terminal voor brandstoffen als propaan, butaan, benzine, gasolie en diesel. BAT is een van de grootste opslagbedrijven in Amsterdam en in Europa.

Opdrachtgever:
BP Nederland BV
Locatie:
Amsterdam
Status:
Opgeleverd
Land:
Nederland
Amsterdam6[project_carr]
Amsterdam4[project_carr]
Amsterdam5[project_carr]
Amsterdam8[project_carr]
Amsterdam3[project_carr]

Opdracht

De opdracht bestond o.a. uit de realisatie van ca. 320 betonnen sleepers, het vervaardigen van twee substations, een deluge valvehouse, een vapour recovery unit, een viertal betonnen culverts en twee prefab leadthroughs.

Diverse nieuwe cableracks en piperacks werden gebouwd en bestaande piperacks vernieuwd. Ook is een manifold platform gerealiseerd en een tiental maintenance platforms. Verder werden diverse wegen voorzien van nieuw asfalt.

Door een toename van het aantal aanlegsteigers, de zogenaamde jetties, en aanpassingen aan bestaande faciliteiten, neemt de wachttijd voor zee- en binnenvaartschepen aanzienlijk af.

Meerwerken

De slagvaardige aanpak en werkwijze heeft ertoe geleid dat de opdrachtgever verzocht om diverse meerwerken uit te voeren.

Naast de realisatie van deze onderdelen zijn er ook diverse grondsaneringen uitgevoerd. Locaties bleken tijdens de uitvoering zwaar verontreinigd. Dankzij de expertise van de milieutak is de problematiek snel aangepakt.