Nieuws

Zandkunstwerk Ringen aan Zee

23 februari 2018

Ringen aan Zee heet het kunstwerk van kunstenaar Bruno Doedens dat wordt gebouwd op het strand van Scheveningen. Het kunstwerk bestaat uit 20 enorme ringen van zand die symbool staan voor Den Haag en Scheveningen en wordt gemaakt om 200 jaar badcultuur op Scheveningen te vieren. Op 3 maart wordt het kunstwerk van 100 bij 300 meter officieel geopend en is te zien tot 8 april.

Ringen aan Zee Ooms Construction Strukton Civiel 

Ringen aan Zee is meer dan een kunstwerk om naar te kijken. Het is ook bedoeld voor het publiek om er doorheen te lopen en in te gaan. De binnenste ring is 2,5 meter hoog en de laatste buitenste 1,2 meter. De rondgang in de ringen is ruim 5 kilometer.
Het kunstwerk wordt gebouwd door 2 graafmachines met kraanmachinisten van Ooms Construction, onderdeel van Strukton Civiel en bestaat uit 20 ringen van zand die 20 decennia badcultuur symboliseren. Dit jaar wordt met diverse activiteiten gevierd dat Scheveningen 200 jaar bestaat. Het kunstwerk is te zien tot 8 april. Met een slooploop op 8 april wordt de sloop van de ringen ingezet.