Nieuws

Spektakelwerk bij natuurbrug Duinpoort

05 maart 2018

Strukton Civiel legt in opdracht van ProRail een natuurbrug aan in de duinen bij Zandvoort, zodat dieren het spoor veilig kunnen oversteken. Van maandag 5 maart tot en met donderdag 8 maart wordt het brugdek over het spoor geplaatst.

2018_03_05 IMG_0631 600x375 

Hiervoor worden 28 betonnen liggers op hun plek getakeld van 22 meter lang en een gewicht van ca. 31 ton. Dit vindt plaats door twee grote hijskranen (250tons), die de liggers oppakken en over het spoor leggen. Op dinsdag worden de stalen frames gemonteerd van de randelementen en de overige dagen wordt gewerkt aan het bekleden van deze frames door schanskorven.

Door deze werkzaamheden is het  spoor  4 dagen lang buitendienst gesteld. Er zijn bussen ingezet. Vrijdagochtend vroeg (5:00) zijn de werkzaamheden afgerond en zal het treinverkeer weer opgestart worden.

Natuurbrug in de zomer klaar

Na het plaatsen van de liggers begin maart volgt de afwerking van de natuurbrug. Daarna wordt het gebied ingericht (grond aanbrengen op de brug, beplanting, hekwerken). Deze werkzaamheden zijn naar verwachting voor de zomervakantie gereed.

7000 hectare duingebied

Natuurbrug Duinpoort is de laatste natuurbrug die in het duingebied wordt aangelegd. De andere twee natuurbruggen zijn aangelegd over de Zeeweg (Zeepoort) en de Zandvoortselaan (Zandpoort). Dankzij deze drie natuurbruggen ontstaat er één groot duingebied van meer dan 7000 hectare, waar dieren volop de ruimte hebben.

Eerder legde Strukton Civiel onder meer Natuurbrug Laarderhoogt aan in de A1.

-vKvCTfRJhI