Nieuws

Project A2 Maastricht wint VIOPrijs 2017

24 april 2017

Het project A2 Maastricht heeft de VIOPrijs 2017 gewonnen. De VIO-prijs ‘Infra-ontwerp van het jaar’ wordt jaarlijks uitgereikt met als doel om buitengewone infra-ontwerpprojecten een podium te geven.

2017_04 Vioprijs 600x375 

Mark de Vries, technisch manager Strukton Civiel Projecten, heeft samen met Zoran Kenjic, adviseur Wegen en Verkeersveiligheid Projectbureau A2 Maastricht, tijdens de vereniging-infraontwerpdag namens Avenue2 de VIOPrijs in ontvangst genomen. Ruim 6,5 jaar hebben Mark en Zoran samengewerkt aan de beste verkeerskundige oplossingen voor A2 Maastricht.

De inzending is beoordeeld op de volgende criteria: doorstroming, veiligheid, leefbaarheid, duurzaanheid & lifecycle, kosten-baten, ontwerpproces, innovatie & originaliteit en complexiteit.

Met een betere bereikbaarheid van Maastricht en doorstroming op de A2, bevordering verkeersveiligheid en leefbaarheid in de omliggende buurten en nieuwe kansen voor de A2-buurten door stedelijke vernieuwing en opheffing van barrières, behaalde A2 Maastricht de hoogste score.