Nieuws

Ophaalbrug Meppelerdiepsluis in gebruik genomen

27 februari 2017

De ophaalbrug van de Meppelerdiepsluis is in gebruik genomen. De combinatie Strukton Civiel Projecten – Reef Infra is een week lang non-stop aan de slag geweest om de ophaalbrug op zijn definitieve locatie te plaatsen. Een belangrijke mijlpaal in richting van de afronding van het project.

2017_02_16 Meppelerdiepsluis 600x375 

Tijdens de afsluiting is de brug op zijn tijdelijke plaats gedemonteerd en binnen 2 dagen op de definitieve locatie weer opgebouwd. Om de brug vervolgens weer in werking te stellen zijn de systemen opnieuw aangesloten en hebben er verscheidene testwerkzaamheden plaatsgevonden. Om de hinder voor de weggebruikers te beperken hebben zij tijdelijk gebruik kunnen maken van een noodbrug. 

Het project

Combinatie Strukton Civiel Projecten - Reef Infra bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Daardoor kan de scheepvaart het hele jaar, ook bij hoogwater, van en naar Meppel varen. De nieuwe sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Tevens zorgt de nieuwe sluis voor een betere bescherming tegen overstromingen. Het project is eind 2017 gereed.

Van het verplaatsen van de brug naar zijn definitieve locatie is een timelapse gemaakt.

JZFdLv7CB9A