Nieuws

Proefvakken gerealiseerd in de gemeente Haaren

29 november 2016

Test met aanvullende veiligheidsvoorzieningen voor fietsers in Gemeente Haaren. Op 21 November 2016 is Van Rens mobiliteit gestart met het aanbrengen van aanvullende veiligheidsvoorzieningen op een fietspad tussen de A2 en Esch in de gemeente Haaren (NB). Van Rens mobiliteit voorziet het fietspad van reflecterende wegkantmarkering. Door deze voorziening kunnen fietsers makkelijker bepalen waar de overgang is tussen fietspad en berm.

Fietspad Gemeente Haaren 

In het midden van het fietspad brengt Van Rens mobiliteit een groene strook aan om meer ruimte te creëren voor snelle fietsers, zoals wielrenners en e-bikes. Gemeente Haaren en Van Rens mobiliteit werken samen om het effect van aanvullende veiligheidsvoorzieningen op bestaande fietspaden in kaart te brengen. De testperiode duurt tot het voorjaar 2017.

Veel ongevallen ontstaan doordat fietsers in de berm terechtkomen en door botsingen tussen fietsers tijdens inhaalmanoeuvres. Door het toepassen van aanvullende voorzieningen wil Van Rens mobiliteit het aantal fietsongevallen terugdringen. De Gemeente Haaren stelt het fietspad ter beschikking om de test uit te voeren.