Nieuws

Opdracht gewapende grond constructie voor Molhoek in Suriname

22 juli 2016

Molhoek Aannemingsbedrijf, onderdeel van Strukton Civiel, heeft de opdracht gegund gekregen om een gewapende grond constructie te bouwen voor een goudmijn net buiten Paramaribo in Suriname.

Gewapend grond 60x375 

Gewapende grond wordt voor dit project gebruikt als kerende hoogte voor een stortbunker voor zwaar materieel  en materiaal in een goudmijn. Stenen uit de omgeving vullen het vooraanzicht van de stortbunker op. Voor een periode van 2 weken gaat Molhoek deze zomer aan de slag via haar partner Ten Cate.  

Gewapende grond
Over het algemeen bestaat gewapende grond uit een kunststof doek en een zand/grond-pakket. Het pakket zand of grond wordt op het doek aangebracht en verdicht. Vervolgens komt er een volgend doek waardoor er een soort matras ontstaat. Doordat het kunststof doek een roosterachtige structuur heeft krijgt het de functie van wapening. Het aanzicht is op diverse manieren af te werken. Denk hierbij aan een 'groene wand' door klimplanten, een betonnen wand of schanskorven. Gewapende grond is vele malen goedkoper dan een traditionele oplossingen zoals stalen damwanden of een betonnen wand op palen.

*foto is voorbeeld van gewapende grond