Nieuws

Grondbank Nederland bundelt krachten onder een nieuwe naam: GBN

01 maart 2016

Grondbank Nederland heet voortaan GBN. De nieuwe naam moet samen met een frisse moderne uitstraling zorgen voor een duidelijkere positionering van het bedrijf. De naamswijziging is het resultaat van de ontwikkeling van GBN van betrouwbare intermediair tot een innovatieve, full-servicespecialist. Met als doel geïntegreerde ketenaanpak en het bieden van rendabele en duurzame oplossingen overal in Nederland.

Nieuws_GBN_logo 

Eric van Roekel, directie GBN: “De nieuwe naam en uitstraling passen bij onze ambities en visie. Maatschappelijk verantwoord en circulair ondernemen zijn voor GBN ‘a way of life’. Het is een voorwaarde om toekomstbestendig en rendabel te kunnen bouwen, nu, straks en later." Hans van der Stelt, directie GBN vult aan: “Daarvoor zijn inzet, expertise, slag- en innovatiekracht nodig. Het verbindt onze mensen, inzet en activiteiten en maakt het voor klanten beter duidelijk wie we zijn, wat we willen, wat we kunnen en wat we dagelijks doen.”

Binnen GBN is een groot aantal (eerder zelfstandig opererende) bedrijven en projecten gebundeld. Grondbank Nederland is bij velen vooral bekend van het leveren, (tijdelijk) opslaan en afvoeren van grond, bagger en bouwstoffen. Sinds de start van het bedrijf in 1998 heeft Grondbank Nederland zich continu ontwikkeld. Naast het bewerken, leveren en certificeren van grondstromen, maken ook activiteiten als het produceren en leveren van secundaire bouwstoffen, het realiseren van integrale (asbest- en bodem)saneringen, grootschalige ontgrondingen, gebiedsontwikkeling, alsmede afval- en sloopmanagement deel uit van het dienstenpallet.

GBN loopt voorop en benut alle kansen om materiaalstromen optimaal te verwaarden en kosten binnen projecten te besparen. Bijvoorbeeld met volledige betonrecycling en het produceren van nieuwe grondstoffen uit oud spoorballast en grind in Roosendaal.

Meer informatie over GBN vindt u op www.gbn.nl.