Nieuws

25.000 bezoekers op tunnelweekend

31 oktober 2016

Afgelopen weekend zette het project A2 Maastricht voor de laatste keer de bouwhekken open voor het grote publiek voordat de A2-tunnel in gebruik genomen wordt. Ruim 25.000 gasten kwamen een kijkje nemen op het bouwterrein rond het Europaplein.

2016_10_31 Tunnelweekend 

Wandelend én fietsend door A2-tunnel

Dit keer konden bezoekers niet alleen wandelen maar ook fietsen door de A2-tunnel, dankzij de samenwerking met Maastricht Bereikbaar en Fietsersbond Maastricht. Zo’n 10.000 fietsers legden de route van 5 km door de onderste tunnelbuizen af.

€21.800 voor goede doel

Op zondag organiseerden Atletiek Maastricht en Maastricht Running Tours een ‘A2- Tunnelrun for Charity’. Er was een kidsrun en een volwassenen run. De sponsorloop bracht €21.800 in het laatje voor Unicef Nederland en het Toon Hermans Huis Maastricht.

Grote betrokkenheid van de stad

Gedurende het hele weekend was er van alles te beleven voor jong en oud. Zo was er op zondag een Tunnelontbijtje voor de omwonenden van de voormalige bouwput, als bedankje voor het geduld de afgelopen jaren. Langs de wandelroute door de bovenste tunnelbuizen stond de ‘A2 Maastricht-Expo’ met info over het project door de jaren heen. Daarnaast waren er allerhande infostands van onderaannemers, sponsoren en partners. Er waren doorlopend optredens van muzikanten en groepen uit de stad.

Zo’n 30 oldtimers van oldtimerclub IVAC zorgden buiten de tunnel voor een mooi schouwspel. De hulpdiensten waren van de partij om geïnteresseerden over hun werk te vertellen. Een ploeg van meer dan 150 professionals en vrijwilligers stond iedere dag paraat om alle gasten te ontvangen.

Eind november wordt bekend gemaakt wanneer de tunnel in gebruik kan worden genomen.