Nieuws

Van Rens Mobiliteit plaatst prototype biosbased geleiderail

22 mei 2015

Van Rens Mobiliteit, onderdeel van Strukton Civiel, heeft op 1 mei bij de Grevelingendam in Bruinisse een 25 meter lange biobased geleiderail geplaatst. De geleiderail is ontwikkeld op basis van natuurlijke grondstoffen afkomstig van bermgras, vlasvezels en bio-kunststof gemaakt van reststromen uit de aardappelverwerkende industrie.

Website_Biobased_Geleiderail 

Met de plaatsing van de geleiderail is een bijzondere mijlpaal bereikt in de ontwikkeling en innovatie van biobased producten in de regio. De aanleiding is het uitlogen van zink van traditionele geleiderails en de wens van Rijkswaterstaat om de duurzaamheid van infrastructurele producten te verbeteren.

Samenwerking

Dit duurzame innovatieproject is tot stand gekomen in samenwerking met Millvision, Biobased Delta, het MKB consortium en Rijkswaterstaat. Een groep kennisintensieve MKB-bedrijven, waaronder Van Rens Mobiliteit, ontwikkelde de bijzondere biobased geleiderail in opdracht van Rijkswaterstaat.

Testen

Voordat de biobased geleiderail ingezet kan worden langs onze rijkswegen moet er voldaan worden aan diverse eisen. Zo wordt er de komende jaren bijvoorbeeld getest op weersinvloeden. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor verdere verbeteringen aan de biobased geleiderail.

Rijkswaterstaat en de MKB-bedrijven willen met deze proef de ontwikkeling en innovatie van biobased producten in de regio stimuleren en de marktintroductie van biobased producten versnellen.

Voor meer informatie:

Van Rens Mobiliteit: Jan Loopik, Verkeersmanager / KAM-coördinator, tel.: +31 (0) 6 11 7447 66, mail j.loopik@vanrensbv.nl