Nieuws

Uitreiking eerste Architectuurplaquette

19 januari 2015

Vrijdag 16 januari jl. is na de officiële start van de werkzaamheden, aan de HOV-lijn en bus- en fietsviaduct in Breda, de eerste Architectuurplaquette in de Grond-, Weg- en Waterbouw uitgereikt aan wethouder Akinci van Gemeente Breda.

STR150116-028 bewerkt 

De wethouder van Cultuur, Duurzaamheid en Mobiliteit van Gemeente Breda, de heer Akinci, heeft vrijdagmiddag het officiële startsein voor de werkzaamheden gegeven. Het project HOV-lijn, bus- en fietsviaduct Doornboslaan in Breda is het sluitstuk van de infrastructuur die nodig is voor een goede busverbinding naar Oosterhout vanaf het nieuwe station in Breda. Naast de busbaan wordt ook een fietspad aangelegd.  

Tijdens de officiële aftrap is door het Nieuwe Instituut ook een Architectuurplaquette overhandigd aan de wethouder. Deze plaquette wordt geplaatst op het nieuw te realiseren viaduct.

Het Nieuwe Instituut wil de veranderende wereld in kaart brengen en zichtbaar maken in de openbare ruimte. Dit door onder andere aandacht te vestigen op architectuur. Ter verbreding van de aandacht wil het Nieuwe Instituut naast het aanbrengen van plaquettes op gebouwen ook de onder architectuur gebouwde kunstwerken in de Grond-, Weg- en Waterbouw voorzien van een Architectuurplaquette.

Het bus- en fietsviaduct Doornboslaan is het eerste object in de Grond-, Weg- en Waterbouw dat wordt voorzien van deze plaquette.