Nieuws

Start transport nieuwe brug Meppelerdiepsluis

11 april 2015

Sinds zaterdag 11 april 2015 wordt de brug, met een afmeting van ruim 20 meter lang en 12,5 meter breed, vanuit België naar Zwartsluis vervoerd. De brug is onderdeel van de Meppelerdiepsluis die in opdracht van Rijkswaterstaat wordt omgebouwd van keersluis naar schutsluis.

IMG_3314 520x355 

De brug is geproduceerd bij de firma Iemants in het Belgische Balen en wordt over het water naar Zwartsluis getransporteerd.                                

Vaarroute

Op zaterdag 11 april 2015 is het ponton met daarop de brug vanaf de werf in Balen vertrokken. Het vervoer gaat o.a. via het Albertkanaal bij Antwerpen en het Amsterdam Rijnkanaal – waar de brug langs het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht gaat - en passeert vervolgens het IJsselmeer en het Ketelmeer waarna de brug via het Zwartemeer na ongeveer 3 dagen varen aankomt in Zwartsluis. Eenmaal op locatie aangekomen, wordt de brug vlakbij de Meppelerdiepsluis aangemeerd. 

Ontwerp resize websiteOntwerp van de brug

 

 

 

Plaatsing van de brug

In voorbereiding op de plaatsing van de brug zijn op 8 en 9 april 2015 de Hameitorens reeds geplaatst.

Naar verwachting wordt de nieuwe brug van 15 t/m 17 april 2015 op zijn tijdelijke locatie geplaatst. Alle werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

situatietekening resize websiteSituatietekening brug bij Meppelerdiepsluis