Nieuws

Kringloop Zuid in Maastricht is officieel geopend

05 september 2014

Kringloop Zuid heeft op vrijdag 5 september een nieuwe vestiging officieel geopend in Maastricht. Strukton Worksphere en Afvalbank Nederland hebben de kringloopwinkel gerealiseerd, die geheel is gebouwd met materialen die zijn vrijgekomen bij het project De Groene Loper rond de A2 bij Maastricht.

Kringloopwinkel 800x600 

Er zijn 150 raamkozijnen van gesloopte flats hergebruikt, de gevelbeplating in verschillende kleuren is tweedehands en ook de betonvloer is duurzaam, doordat er vijftig procent betongranulaat is toegepast.

Kringloop Zuid is een bijzonder bedrijf dat zich richt op het hergebruik van tweedehands artikelen. Het is een alternatief warenhuis met goede spullen tegen schappelijke prijzen. Met het energiearme gebouw kan Kringloop Zuid haar werkzaamheden voortzetten in een vestiging die past bij de maatschappelijke ambities van het bedrijf: ‘de recycle cyclus te optimaliseren voor de duurzame samenleving’.

Strukton Worksphere heeft de bouw en de installaties van dit bijzondere pand uitgevoerd en Afvalbank Nederland heeft gerecyclede bouwmaterialen aangeleverd.