Nieuws

Bredase VMBO-leerlingen: één dag wegenbouwer

24 februari 2014

Vandaag ontvangt Rasenberg Wegenbouw dertig leerlingen die een dag stage komen lopen op de asfaltcentrale in Breda. Deze leerlingen hebben zich hiervoor ingeschreven tijdens de VMBO Breda On Stage beurs in Ulvenhout op 5 februari jl.

Rasenberg Wegenbouw doet voor het eerst mee aan dit evenement voor VMBO-leerlingen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van haar toekomstige medewerkers. Deze stagedag is, naast het aanbieden van meeloopdagen, praktijkstages, traineeships en afstudeeropdrachten, een mooie gelegenheid om leerlingen te laten kennismaken met Rasenberg Wegenbouw en om hen de verschillende disciplines van ons vakgebied te laten zien. Rasenberg Wegenbouw speelt  in op een aantrekkende markt door deze toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor een carrière in de bouwsector.

De dag wordt bij het kantoor tegenover de asfaltcentrale aan het Steenen Hoofd te Breda om 08.30 uur geopend door wethouder Saskia Boelema. Na een korte presentatie over Rasenberg Wegenbouw en het dagprogramma gaan de leerlingen zelf aan de slag. Zij krijgen een rondleiding door de asfaltcentrale, nemen een kijkje in het laboratorium en mogen helpen bij het werken met een asfaltspreidmachine. Om circa 15.30 uur wordt de dag afgesloten met een prijsvraag. De drie leerlingen die het beste de vragen over deze stagedag beantwoorden, ontvangen een leuke attentie.