Nieuws

Vernieuwde Bosbrug in Den Haag geopend

04 november 2013

Op 31 oktober openden de wethouders Boudewijn Revis (Stadsbeheer) en Peter Smit (Verkeer) de vernieuwde Bosbrug in Den Haag. De brug is weer open voor voetgangers, fietsers en automobilisten. De trams rijden nog niet over de Bosbrug omdat er nog gewerkt wordt aan de tramsporen en perrons bij de Rijnstraat, even verderop. Naar verwachting kunnen de trams eind dit jaar weer hun vertrouwde route rijden. Strukton Rail en Colijn, beide onderdelen van Strukton, hebben de brug in opdracht van de gemeente Den Haag in tien maanden tijd vervangen. De nieuwe brug voldoet aan de eisen van deze tijd en is voorbereid op de nieuwe trams die in Den Haag gaan rijden.

opening Bosbrug 

Strukton bouwde de nieuwe brug naar volle tevredenheid van de gemeente Den Haag en voorzag deze van nieuwe tramsporen en nieuwe bovenleidingen. Ook vernieuwde Strukton twee tramhaltes en werd de riolering onder het Korte Voorhout vervangen.

Strukton gaat nu verder met het vernieuwen van twee tramhaltes op de Prinsessegracht, aanbrengen van resterende bestrating en met afrondende werkzaamheden aan het spoor, waarna het project in december volledig gereed is.

Bosbrug

De Bosbrug ligt bij de kruising Koningskade - Korte Voorhout en is een belangrijk verkeerspunt aan de rand van de binnenstad. In de tijd van paard-en-wagen, begin 1700, was de Bosbrug een ophaalbrug. Na 1820 werd deze vervangen door een vaste brug. Tegenwoordig rijden duizenden auto's dagelijks over de brug. Ook de routes van de tramlijnen 9, 15, 16 en 17 van en naar Den Haag Centraal Station lopen via de Bosbrug. Bovendien is de brug een belangrijke toegang voor wandelaars uit het park en bezoekers van de Koninklijke Schouwburg.