Nieuws

Nieuw viaduct in recordtijd gebouwd

02 september 2013

Vanaf maandag 2 september is het Groenedijkviaduct over de A15 bij de Vondelingenweg en distripark Eemhaven weer open voor het verkeer na een afsluiting van negen weken. Ter plaatse van het bestaande Groenedijkviaduct is een nieuw, breder viaduct gebouwd zodat de verbrede A15 er in de toekomst onderdoor kan.

2013_09_20 HB Groenedijk A15 Maasvlakte-6788 

Bijzonder snel

Vanaf 26 juni was  het Groenedijkviaduct negen weken voor al het verkeer afgesloten. In die periode is eerst het bestaande viaduct gesloopt waarna het nieuwe viaduct versneld is gebouwd. Door prefab beton te gebruiken en dag en nacht met twee ploegen te werken kon het consortium A-lanes A15 de bouwtijd drastisch versnellen. Normaal gesproken staat voor een dergelijk werk ongeveer een jaar. Negen weken bouwtijd is dan ook exceptioneel snel. Hierdoor kon de verkeershinder en overlast voor omwonenden sterk beperkt worden.

Afbouwwerkzaamheden

Vanaf 2 september 2013 is het viaduct wel open, maar vinden er nog afbouwwerkzaamheden plaats. Er is op dit moment een rijstrook beschikbaar voor autoverkeer en een rijstrook voor fietsverkeer. De afbouwwerkzaamheden duren naar verwachting circa vier tot vijf weken. Daarna is het viaduct volledig beschikbaar voor het verkeer.

Verbreding A15

Op dit moment werkt het consortium A-lanes A15 hard aan de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein. Met dit omvangrijke project wil Rijkswaterstaat de doorstroming op de A15 verbeteren en de veiligheid optimaliseren. De A15 wordt verbreed door aan de noord- en de zuidzijde een parallelbaan toe te voegen met elk twee rijstroken.