Nieuws

Nederlands team wint International Tunnelling Award

27 november 2013

Strukton Civiel is met het project Metrostation CS, onderdeel van de Noord/Zuidlijn, uitgeroepen tot een van de winnaars van de International Tunnelling Awards. De bekendmaking vond plaats tijdens een ceremonie in het Grosvenor House Hotel op 26 november in London.

ITA2013 

Het project Metrostation CS heeft gewonnen in de categorie Specialist Tunnelling Project of the Year. Strukton Civiel, joint venture partner Van Oord en opdrachtgever Dienst Metro project Noord/Zuidlijn hebben de prijs gezamenlijk in ontvangst genomen.

De jury was vooral onder de indruk van de enorme omvang van het project en alle innovatieve oplossingen in het jetgrouten en microtunneling. 

“Wij feliciteren Strukton met het winnen van deze Award. Een tunnel bouwen in de drukste waterweg van Nederland en onder een monumentaal gebouw als het drukke Amsterdam Centraal Station is een huzarenstukje. Samen met het succesvolle boren in de slappe bodem van de Amsterdamse binnenstad maakt dit de Noord/Zuidlijn tot een voorbeeld van Nederlandse innovativiteit bij ondergronds bouwen. ”

Directeur Noord/Zuidlijn Peter Dijk

“We zijn er erg trots op dat wij met ons project Metrostation CS Amsterdam, onderdeel van de Noord/Zuidlijn, zijn genomineerd in vier categorieën van de International Tunnelling Awards. Dit project is van essentieel belang voor de stad Amsterdam en de mobiliteit van haar burgers. Omdat het project zo complex is, leek het een mission impossible. Het station had niet gebouwd kunnen worden zonder het ontwikkelen van nieuwe technieken, waarvan is aangetoond dat deze kunnen worden toegepast in verschillende situaties. Maar bovenal werd het onmogelijke mogelijk gemaakt door de passie, moed en het ondernemerschap van het team, dat bestaat uit mensen van de opdrachtgever, de aannemer en ingenieursbureaus. Wij zien het winnen van deze award als erkenning voor die mensen die met hart en ziel hebben meegewerkt aan dit geweldige project.”

Jos Hegeman, directeur Strukton Civiel

Over de awards

De International Tunnelling Awards zijn in het leven geroepen als erkenning voor operational excellence op het gebied van ondergronds bouwen, een complex vakgebied waarbij factoren als inleven in de klant, budget, planning, geologische omstandigheden en grootte van het project vaak uitdagend zijn. Aanmeldingen voor de International Tunnelling Awards kwamen dit jaar uit zowel Europa als Amerika. Op 26 november 2013 vond de bekendmaking van de winnaars plaats in Londen.
De International Tunnelling Awards is een initiatief van vakbladen New Civil Engineer en Ground Engineering en wordt ondersteund door de International Tunnelling & Underground Space Association.

Over het project Metrostation CS

Onder het monumentale Amsterdam Centraal Station heeft Combinatie Strukton / Van Oord een deel van de metrolijn en een metrostation voor de Noord/Zuidlijn aangelegd. De Noord/Zuidlijn is een nieuwe metrolijn die de binnenstad van Amsterdam verbindt met het noorden en het zuiden van de stad. Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam.