Verbrede A15 bereikt eerste mijlpaal - Strukton Civiel

Nieuws

Verbrede A15 bereikt eerste mijlpaal

22 augustus 2012

Rijkswaterstaat en opdrachtnemer A-Lanes A15 (Strukton, Ballast Nedam, John Laing en Strabag) hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in het project verbreding A15 Maasvlakte - Vaanplein. Deze maand is de nieuwe parallelrijbaan bij tankstation Portland in Rhoon gerealiseerd waarvoor drie bouwwerken vernieuwd zijn. Hiermee krijgt de verbrede A15 zichtbaar vorm.

Tussen toe- en afrit 19 (Charlois/Rhoon) en het knooppunt Vaanplein heeft A-Lanes A15 een nieuwe parallelrijbaan aangelegd. In september begint A-Lanes A15 aan een volgende fase van het project. Dan wordt de zuidelijke hoofdrijbaan aangepast. Belangrijk is dat ook dan het verkeer soepel doorrijdt. Dankzij een verkeerswissel in het weekend van 1 en 2 september gaat het verkeer ter hoogte van tankstation Portland via de parallelrijbaan rijden die dan in gebruik zal zijn als tijdelijke hoofdrijbaan. De tijdelijke situatie is nodig om veilig te kunnen werken aan de hoofdrijbaan en de doorstroming te garanderen. Deze situatie duurt tot en met december 2013. Vanaf begin 2014 wordt de geheel nieuwe zuidbaan (hoofdrijbaan en parallelrijbaan met in totaal vijf rijstroken) in gebruik genomen.

Drie vernieuwde bouwwerken

Voor de parallelrijbaan zijn twee constructies aangepast en één deels nieuw gebouwd. Nieuw is de onderdoorgang van de verlengde Zuiderparkweg ten zuiden van de Betuwelijn. Het viaduct Vrijenburgweg is aangepast, zodat de verbrede rijksweg A15 er onderdoor kan gaan. Ook de Molenvlietduiker is aangepast. Deze ondergrondse waterverbinding is aan de zuidzijde verlengd.

Goed op weg

Met de drie bouwwerken en de verkeerswissel is het project verbreding A15 Maasvlakte - Vaanplein goed op weg. Doel is om eind 2015 de verbreding van de A15 gereed te hebben, waardoor de doorstroming verbetert en de veiligheid wordt geoptimaliseerd. A-Lanes A15 dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, minimaliseert de hinder als gevolg van de werkzaamheden door slim te plannen en te bouwen.

Meer informatie

Bekijk de factsheet Vlot en veilig over de nieuwe parallelbaan bij Portland (.pdf - 7 MB).