Nieuws

Uniek: inrijden nieuw mega viaduct A2/A79

25 oktober 2012

Aankomende zaterdag, 27 oktober, wordt het nieuwe viaduct A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk op zijn plaats gereden. Een zeer unieke, precieze, technische operatie die pas één keer eerder in Nederland is uitgevoerd, op de A5 Coentunnel - Schiphol

Viaduct 

Het viaduct wordt in één geheel op zijn plaats gereden en is 120 meter lang, 15 meter breed, 2 meter hoog en maar liefst 3500 ton zwaar.

Momenteel ligt het mega viaduct zo’n 50 meter van de definitieve plek te rusten. Zaterdag 27 oktober tussen 8.00 en 11.00 uur zal het viaduct verplaatst worden.

Meekijken

Omdat er een beperkt aantal kijkersplekken beschikbaar zijn, zijn er webcams op het project geïnstalleerd. Hierop is het inrijden van het viaduct aankomende zaterdag live te volgen vanaf 8.00. Dit kan via www.a2maastricht.nl/webcam

De Groene Loper Maastricht en viaduct A2/A79

Het nieuwe viaduct A2/A79 is een onderdeel van het knooppunt Kruisdonk. Dit zorgt ervoor dat al het verkeer gemakkelijk van de A2 naar de A79 kan en andersom. Zodra het viaduct op de juiste plek staat, zal het worden aangesloten op de weg. Vanaf media februari 2013 zal deze voor het eerst in gebruik genomen kunnen worden door het verkeer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project op de pagina van de Groene Loper of op www.a2maastricht.nl