Nieuws

Strukton gestart met bouw parkeergarage in Emmen

30 januari 2012

Op 26 januari is Strukton Civiel Projecten officieel gestart met de werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage Westerstraat in Emmen. Hiermee is het startsein gegeven voor de totale Centrumvernieuwing Emmen: de gemeente werkt aan één mooi, uitnodigend en goed bereikbaar centrum.

De ondergrondse parkeergarage krijgt twee verdiepingen en biedt plek aan zo’n 460 auto’s. Het project maakt onderdeel uit van een groter bouwproject, waaronder ook de sloop van de Westertoren en de realisatie van het parkeerdek aan de Westerstraat en de Nijenbrinksflat vallen. Naar verwachting zal het geheel halverwege 2013 klaar zijn.

Het project sluit goed aan bij de strategie van Strukton om eerder opgedane ervaringen te clusteren in standaardconcepten. Voor de parkeergarage Westerstraat past het bedrijf eerdere ervaringen toe en zal het weer nieuwe ervaringen opdoen. Zo ontwikkelt Strukton zich steeds meer tot een partij die slagvaardig en snel is dankzij de toepassing van bewezen technieken. Een conceptuele aanpak zorgt ervoor dat hoge kwaliteit kan worden geleverd voor een scherpe prijs. Andere belangrijke waarden zijn het comfort voor de eindgebruikers, veiligheid en het zo beperkt mogelijk houden van overlast tijdens het bouwproces.

Dat een standaardconcept gepaard kan gaan met een bijzonder eindresultaat, bewijst parkeergarage Houtwal die in oktober 2011 in Harderwijk is opgeleverd. Deze parkeergarage heeft een bijzonder ontwerp: hij is volmaakt rond en er valt daglicht naar binnen. Dit concept met de bijzondere ronde vorm kan ook elders worden toegepast: Strukton biedt een rendabel te exploiteren oplossing voor de bouw van een rond ontwerp.