Nieuws

Strukton Civiel sponsort TEAM NL tijdens Special Olympics World Winter Games Zuid-Korea

08 november 2012

Van 29 januari t/m 5 februari 2013 strijden 2.300 sporters met een verstandelijke handicap uit 127 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2013 in PyeongChang, Zuid-Korea. PyeongChang is tevens de stad waar in 2018 de Olympische Winterspelen georganiseerd zullen worden. Strukton Civiel sponsort het Special Olympics TEAM NL.

Marit_Jacob 

Strukton medewerker Jacob van den Bosch is hoofdtrainer van het schaatsteam. Naast zijn baan als senior constructeur zet Jacob zich al jaren op vrijwillige basis in voor de schaatssport. Strukton Civiel is trots op de passie die Jacob toont voor de sport en zijn inzet voor mensen met een verstandelijke handicap. Martijn Smitt, directeur Strukton Civiel:’collega’s die zich op deze manier en op dit niveau inspannen naast hun werk voor de samenleving verdienen steun van hun werkgever. Strukton sponsort met veel plezier TEAM NL tijdens de Special Olympics. Ik heb gezien met hoeveel passie en enthousiasme deze lieve mensen en de vele vrijwilligers met hun sport bezig zijn. Werkelijk fantastisch en bijna ontroerend. De sport is een middel om deze mensen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en ze ook met meer vertrouwen in hun leven te laten staan voor de toekomst.’ Strukton wenst TEAM NL heel veel succes tijdens de Games. De bijdrage van o.a. Strukton maakt het mogelijk dat het team de reis kan maken en kan meedoen met de Spelen.

Samen met 1.000 coaches, 3.000 officials, 7.800 vrijwilligers en 1.000 man pers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2013. Team NL doet hier aan mee en bestaat uit 21 sporters met een verstandelijke handicap die actief zijn in drie sporten: schaatsen, langlaufen en skiën. De 10 schaatsers van schaatsverenigingen SVU uit Utrecht, Solid Aqua uit Hoogkarspel, Stichting de Springplank uit Enschede, De Brug Stad Groningen en NSV uit Nijmegen trainden hard op de binnenbaan van de Vechtsebanen in Utrecht. 5 langlaufers van WSG Uden en 5 skiërs vanSkiclub Wolfskamer uit Huizen zijn ook dit weekend hard aan het trainen geweest op andere locaties. Lize Weerdenburg, lid van de Special Olympics atletencommissie, laat in een filmpje op Youtube zien hoe je je op de World Winter Games kan voorbereiden. Deelname aan de World Winter Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Winter Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Over Special Olympics

Het concept van Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver (1921-2009), de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke handicap. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated. Inmiddels is Special Olympics uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die in ruim 200 landen samen met 500.000 vrijwilligers het gehele jaar door zorg draagt voor sporttrainingen en wedstrijden voor meer dan 1,7 miljoen mensen met een verstandelijke handicap. Special Olympics activiteiten vinden zowel op lokaal, regionaal, nationaal als internationaal niveau plaats. Special Olympics kent 30 erkende takken van sport, waarvoor Special Olympics reglementen gelden die gebaseerd zijn op de reglementen van de internationale sportkoepels.

Doel Special Olympics

Het doel van Special Olympics is mensen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is. Zo kunnen zij ook profiteren van de voordelen die (wedstrijd)sportbeoefening biedt, zoals: een verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, vergroting van het zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en het aangaan van vriendschappen. Daarnaast levert sport voor mensen met een verstandelijke handicap ook nog een bijdrage aan een positieve beeldvorming bij hun familie, vrienden en publiek.