Nieuws

Strukton Afzinktechnieken 'Mergor' heet voortaan Strukton Immersion Projects

31 augustus 2012

De naam van Strukton Afzinktechnieken ‘Mergor’ verandert per 3 september in Strukton Immersion Projects. Een nieuwe naam die past bij het internationale werkveld en de ambities van dit bedrijf. Strukton Immersion Projects is gespecialiseerd in het opdrijven, transporteren, afzinken en onderstromen van zinktunnelelementen en caissons.

Strukton Immersion Projects focust zich hierbij op het gehele proces van zowel de engineering, voorbereiding als de uitvoering.

Strukton heeft ruim 30 jaar ervaring in dit specialisme en heeft dit de afgelopen jaren in een aantal projecten over de hele wereld mogen toepassen. Recentelijk heeft Strukton een 3,2km lange tunnel, bestaande uit 18 elementen van elk 50.000 ton, opgeleverd voor de Busan Geoje Fixed Link in Zuid-Korea, waarvan een rapportage is uitgezonden bij Megastructures op National Geographic Channel.

In 2008 werkte Strukton aan het Limerick Southern Ring Road Project in Ierland. Ook dichter bij huis is Strukton actief op het gebied van complexe watergerelateerde infrastructurele vraagstukken: recent is het afzinkelement onder het Amsterdam Centraal, onderdeel van de Noord/Zuidlijn, afgezonken en vanaf eind september dit jaar worden de tunnel elementen onder het IJ afgezonken.