Nieuws

Strukton aanwezig op internationale tunnelbeurs WTC 2012 in Bangkok

08 mei 2012

Strukton neemt deel aan de internationale tunnelbeurs het World Tunneling Congress 2012 in Bangkok. Van 18 tot en met 23 mei 2012 is Strukton aanwezig in stand H4 en H5.

Strukton heeft vanuit de Working Group 11 (Immersed and Floating Tunnels ) van de International Tunnelling And Underground Space Association (ITA) het initiatief genomen om voor deze beurs een stand te ontwikkelen die het afzinken van tunnels promoot. In deze stand zijn een aantal leden van de Working  Group 11 aanwezig.

Recentelijk heeft Strukton succesvol de Busan-Geoje Fixed Link in Zuid-Korea afgezonken. In drie jaar tijd is een tunnel van 3,2 kilometer afgezonken. Achttien tunnelelementen met elk een lengte van 180 meter zijn op de ca. 60 meter beneden zeespiegel op de millimeter nauwkeurig gepositioneerd. Strukton is dan ook wereldleider op het gebied van afzinktunnels.

Voor 25 september 2012 staat de start van het afzinken van de tunnelelementen in het IJ in Amsterdam op het programma. Deze elementen maken deel uit van de Noord/Zuidlijn. De IJ-tunnel is 430 meter lang en bestaat uit 3 afzinkelementen. Elk element is 141x13x7,5m. Het transport is vanaf het Westelijk Havengebied naar Amsterdam Centrum over het Noordzeekanaal en de IJ.  Bijzonder aan dit project is de lokatie; midden in het hart van Amsterdam. Commerciële scheepvaart zoals rederijen en vrachtvervoer krijgen extra aandacht tijdens het transport; zij ondervinden minimale stremming.