Nieuws

ProRail gunt project 'De Groene Loper' Oldenzaal aan Strukton

20 juli 2012

ProRail heeft het project 'de Groene Loper' in Oldenzaal gegund aan de combinatie Strukton Civiel Projecten/Reef Infra, met een aanneemsom van 4,7 miljoen euro. De Groene Loper is de nieuwe verbinding tussen het station en het centrum van Oldenzaal. De combinatie is als beste geëindigd door een slim ontwerp (Design&Construct) en de laagste inschrijving.

Groene_Loper_Oldenzaal 

Wat is de Groene Loper?

Het project is een belangrijk onderdeel van het Masterplan Stationspark Oldenzaal Centraal. Een herkenbare groene verbinding tussen station en centrum Oldenzaal.
Via een tunnel onder het spoor wordt de wijk Zuid-Berghuizen verbonden met de binnenstad. De tunnel is onderdeel van de langzaamverkeersverbinding tussen het centrum en de wijk Zuid-Berghuizen. De werkzaamheden voor de combinatie Strukton Civiel Projecten/Reef Infra bestaan onder andere uit de aanleg van de tunnel, bijkomend spoorwerk, bestrating en de gehele afbouw.

Planning

De uitvoering van het project start medio januari 2013 en duurt tot december 2013. Op dit moment is het projectteam gestart met alle voorbereidende werkzaamheden.