Nieuws

Projecten Strukton toegankelijk voor publiek tijdens dag van de bouw op 2 juni

30 mei 2012

Strukton stelt, net als vele andere bedrijven uit de sector, tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni enkele bijzondere projecten open voor het publiek. Iedereen is die dag welkom om een kijkje te nemen achter de schermen: omwonenden, passanten, bewoners en/of gebruikers. En natuurlijk ook relaties en familie van het bouwpersoneel of bouwbedrijf en mensen die door hobby, studie of werk interesse hebben in de bouw.

Bezoekers zijn op 2 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom op de volgende projecten van Strukton:

Aanleg Metrostation CS Amsterdam

Over vijf jaar zal de ruimte onder station Amsterdam Centraal het drukste metrostation van de stad herbergen, waar de Oostlijn en de Noord/Zuidlijn samenkomen. Projectmedewerkers van de Combinatie Strukton/Van Oord nodigen bezoekers uit om de trap af te dalen naar de onderste verdieping en door de bouwput te wandelen. Een andere trap leidt vervolgens naar de verdieping erboven, waar reizigers straks zullen inchecken om de metro naar bijvoorbeeld het EYE Filmmuseum te nemen.

A2-tunnel bij Maastricht

De bouw van de A2-tunnel bij Maastricht is in volle gang en de bouwput is al gedeeltelijk uitgegraven. Bezoekers zijn welkom in de tent voor het Geusseltstadion. Vandaar vertrekken de hele dag rondleidingen door de bouwput. Ook het informatiecentrum is die dag geopend. Aan de zuidzijde van de Terblijterweg is Zublin bezig met het plaatsen van zogenaamde cement-bentonietwanden. Deze werkzaamheden gaan door op 2 juni, waardoor bezoekers tijdens de rondleiding ook live actie zullen zien. Het project wordt uitgevoerd door consortium Avenue2, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam.

Parkeergarage Emmen

In Emmen wordt het project Noorderplein/Westerstraat opengesteld, dat bestaat uit de aanleg van een parkeergarage en winkels. Elk half uur geeft een projectleider een rondleiding over de bouwplaats. Bezoekers zijn ook welkom bij de marktkraam, de modeshow en het kantoor van Strukton, waar bouwtekeningen en de planning te bezichtigen zijn. Kinderen kunnen met een kleine graafmachine op de foto als een echte Bob de Bouwer. Tussen 16.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers de maquette komen bekijken in Dierenpark Emmen, locatie Centrum.

Station Utrecht Vaartsche Rijn

Combinatie Strukton Infratechnieken - Colijn realiseert de onderbouw voor station Utrecht Vaartsche Rijn. De sporen komen hier circa zes meter boven straatniveau te liggen. Het station is eind 2015 klaar. Er komt ook een halte van de Uithoflijn, de toekomstige tramverbinding tussen Utrecht Centraal en de Uithof die in 2018 klaar moet zijn. Bezoekers kunnen naar het spoor bij de Oosterkade/Westerkade komen en mogen rondkijken op de bouwplaats. Er zijn medewerkers van de combinatie aanwezig om vragen te beantwoorden.

Rondweg N348

Bij Zutphen-Eefde wordt gewerkt aan de nieuwe rondweg N348. Voor de bezoekers is een fietsroute uitgezet door de aannemers REEF (onderdeel van Strukton), Van Spijker beton- en waterbouw en NTP/Van Haarst. De aannemers en de provincie Gelderland staan op vijf punten langs de nieuwe weg om achtergrondinformatie te geven. De route loopt langs de Voorsterallee, de Industrieweg, langs het Twentekanaal en de Mettrayweg. De bezoekers kunnen bij elk van deze punten starten; overal zijn routekaarten beschikbaar.


A4 Steenbergen

Tussen Dinteloord en Bergen op Zoom wordt de 14 kilometer lange ontbrekende schakel in de A4 aangelegd. Bezoekers kunnen twee onderdelen komen bekijken: het aquaduct in aanbouw en de snelweg/aansluiting bij Klutsdorp. Er staan minibusjes klaar om de bezoekers rond te leiden. Het startpunt is het informatiecentrum van Rijkswaterstaat aan de Zeelandweg-Oost 10a in Steenbergen. Het project wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie Ooms Construction (onderdeel van Strukton), MNO Vervat en Mobilis.

De Dag van de Bouw wordt jaarlijks georganiseerd door Bouwend Nederland en trekt meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Ook dit jaar zijn er weer om en nabij de 200 projecten open voor het publiek. Het complete programmaoverzicht is te vinden op www.dagvandebouw.nl.