Nieuws

Nieuwe viaduct A2/A79 succesvol ingereden

27 oktober 2012

Onder het oog van 500 belangstellenden is op zaterdag 27 oktober bij de A2/79 het nieuwe viaduct succesvol op zijn plek gereden. Een minutieuze technische operatie en een bijzondere gebeurtenis in Nederland.

Inrijden_A79-CENTER 

Het kant-en-klare brugdek is namelijk 120 meter lang en 15 meter breed, en bestaat uit 1.500 m3 beton. Met behulp van Self Propelled Modular Transporters - computer gestuurde voertuigen met hydraulische liften - werd het viaduct zo’n 50 meter verplaatst, naar zijn definitieve locatie.

Belangstellenden konden zich via de website van A2 Maastricht aanmelden om de werkzaamheden met eigen ogen te aanschouwen. Van dit aanbod werd gretig gebruik gemaakt: op minder dan een dag waren alle kaartjes verdeeld.

L1 heeft een time-lapsefilm van ongeveer 10 sec gemaakt van het inrijden van het viaduct:

IbzkDGc1wnA

Nu het nieuwe viaduct is geplaatst, wordt verder gegaan met de aansluiting van de weg op het brugdek. Ook worden nog leuningen geplaatst en moet markering worden aangebracht op het wegdek. Vanaf februari 2013 zal het verkeer Maastricht-Eindhoven als eerste van de nieuwe weg gebruik maken. In oktober 2013 wordt het verkeer Eindhoven-Maastricht hier overheen gestuurd.

Handdruk collega's

De Groene Loper voor A2 Maastricht wordt gerealiseerd door Avenue2, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam. Het plan zorgt voor een goede bereikbaarheid van Maastricht, doorstroming op de A2 bij kruispunt Geusselt en knooppunt Europaplein en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van de aangrenzende buurten.