Nieuws

Invaren en afzinken tunnelelementen Noord/Zuidlijn live te volgen

24 september 2012

Morgen, op 25 september, rond 03.00 uur zal aannemerscombinatie Heijmans/Strukton in alle vroegte de eerste van de drie elementen uit de Suezhaven van Amsterdam richting het IJ invaren. Het vervoer en het afzinken van de tunnelelementen in het IJ in Amsterdam is live te volgen via de website van Geocon, onderdeel van Strukton Civiel.

Webcam_NoordZuidlijn 

Op 2 en 9 oktober volgen respectievelijk het tunneldeel aan de kant van CS en het laatste sluitstuk in het midden van het IJ. Ook dit is te volgen via deze speciale technische website.

Webcam


Bekijk nu al live beelden via de webcam.

  • De bovenste beelden zijn live vanuit de afzinkcommando unit (de centrale post van waaruit de operatie wordt geleid) en een webcam op de wal vanaf Sixhaven.
  • De onderste webcams zijn op het tunnelelement gemonteerd. In de avond voorafgaand aan, de nacht en op de dag van het invaren (25/9, 2/10 en 9/10) zijn hier op beiden live beelden te zien.
  • De webcam aanzetten kan door op het play-icoontje te klikken.

Morgen zijn gedurende de dag ook vanaf het dak van het havengebouw live beelden te zien op de website van de Dienst Metro.

Realtime animatie

Op bovenstaande data (25/9, 2/10 en 9/10) is er op de website van Geocon ook een realtime 3D-animatie te bekijken van het afzinken onder het IJ. Hiervoor heeft u een plug-in nodig. Let op: de plugin werkt alleen in Windows Internet Explorer. Om de animatie live te bekijken dubbelklikt u in het linkermenu op 'Noord-Zuidlijn-IJ3' en selecteert u het element waar ‘live’ achter vermeld staat. De animaties zijn na het afzinken alsnog in versneld tempo te bekijken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina over het invaren en afzinken van de tunnelelementen van de Noord/Zuidlijn.