Nieuws

Strukton en Ooms tekenen principeakkoord voor overname

14 oktober 2011

Strukton Civiel bv en Ooms Avenhorn Groep bv hebben op 13 oktober 2011 een principeakkoord getekend over de overname van Ooms Nederland Holding bv. De overgenomen activiteiten betreffen de grond-, weg- en waterbouwactiviteiten, de Nederlandse consultancy-activiteiten (Unihorn) en een deel van de buitenlandse infra-activiteiten van Ooms International Holding. Zij zullen binnen Strukton Civiel een apart deelbedrijf vormen.

Het streven is de transactie uiterlijk 1 januari 2012 te laten plaatsvinden; dit is onder andere afhankelijk van de resultaten van het overleg met de vakbonden, ondernemingsraden en het meldingsproces bij de NMa.

De overname past binnen de strategie van Strukton die zich richt op de verbreding en verlenging van de keten.

Jos Hegeman, directeur Strukton Civiel: ‘Wij hadden al een goede uitvalsbasis in het noorden, oosten en zuiden van Nederland. Met deze overname verstevigt Strukton zijn infra-activiteiten én zijn positie door het verkrijgen van landelijke dekking in deze markt. De infra-activiteiten van Ooms zijn vooral gericht op het westen van Nederland, waar de aanwezigheid van Strukton nog beperkt is. Dit in combinatie met de aanwezige kennis en het innovatieve vermogen van Ooms maken het tot een mooie aanwinst voor Strukton. Dit stelt ons in staat nog beter op de markt in te spelen.’

Piet-Jan Ooms, directeur Ooms Avenhorn Groep bv: ’Wij zien in Strukton een bedrijf waarbinnen de marktpositie van onze infra dochterondernemingen verstevigd en uitgebreid kan worden. Ooms Nederland Holding bv zal onder de Ooms-naam aan de Struktonorganisatie worden toegevoegd. Daarmee geeft Strukton aan dat Ooms een sterke naam en uitstraling heeft opgebouwd. Het innovatieve karakter van Ooms blijft gehandhaafd en is van toegevoegde waarde voor de hele organisatie.'

De overgebleven activiteiten van Ooms die zijn ondergebracht in Ooms Avenhorn Holding, zullen worden voortgezet onder leiding van de huidige directie en aandeelhouders. Hieronder vallen de bedrijven Ooms Bouwmaatschappij, De Peyler Projektontwikkeling en DPV Makelaars.

Cornerstone Partners is opgetreden als financieel adviseur van Ooms Avenhorn Groep bv.