Nieuws

Strukton Civiel aangehaakt bij elektronisch factureren

04 februari 2011

Bouwend Nederland lanceert samen met ZET solutions het platform voor online dienstverlening op het gebied van verzenden, ontvangen en beheren van elektronisch factureren in de bouw- en infrasector: Z factuur. Elektronisch verzenden en verwerken van facturen kan de gehele bouwsector jaarlijks 300 miljoen euro besparen.

Elektronisch factureren speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van administratieve lasten in de bouwsector. Voorwaarde voor optimale besparing is dat factuurdata en daaraan verwante berichten op basis van standaarden eenvoudig door administratieve systemen kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd.

Binnen de bouwsector worden jaarlijks minimaal 18 miljoen facturen verstuurd. De kosten van verzenden, ontvangen en verwerken van een papieren factuur bedragen circa 25 euro per factuur, voor een elektronische factuur is dit ongeveer 8 euro. De bouwbranche kan door elektronisch te factureren ruim 300 miljoen euro per jaar besparen.

De dienst Z factuur is enorm laagdrempelig. Alle bedrijven in de keten kunnen aansluiten als verzender en ontvanger: het enige dat nodig is, is een internetaansluiting. Daarnaast zijn er standaard koppelingen met gangbare software pakketten beschikbaar en kunnen ook bedrijven van buiten de bouwsector eenvoudig aansluiten.
Nadat al eerder grote bedrijven zoals Strukton, BAM, Ballast Nedam en Mastermate zijn aangehaakt, haken nu ook kleinere ondernemers zoals Bouwbedrijf A. van der Meer uit Naaldwijk aan. Klein en groot, bouw en infra, het is voor de hele sector heel eenvoudig om mee te doen. Daarmee is kostenbesparing en verlaging van administratieve lasten voor de hele sector bereikbaar.