Nieuws

Plaatsing van liggers voor fietsbrug over A73

05 december 2011

In opdracht van de gemeente Venlo realiseert Strukton Civiel Zuid-Oost nabij Belfeld een fiets- en voetgangersbrug over de Rijksweg A73. Met de bouw van de brug werd in september begonnen.

belfeld 

Na het gereedkomen van het grondwerk, de landhoofden en de middenpijler, volgde in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november het inhijsen van de prefab betonnen liggers.

Tussen elf uur ’s avonds en vier uur ’s nachts werden zes liggers elk met een gewicht van 45 ton en een lengte van 25 meter op hun plaats gebracht. Deze klus is in opdracht van leverancier Martens Prefab Beton uitgevoerd door Mammoet Beton Montage. Hiervoor werd in de middenberm een 250-tons mobiele kraan opgesteld. Mede dankzij CRS Verkeersgeleiding, verliep de operatie zonder problemen en leverde geen enkel gevaar op voor het verkeer. Zij plaatste eerder op de avond een aantal verkeersmaatregelen, zodat het snelheidsregime op de A73 werd teruggebracht naar 70 km/u. In samenwerking met Rijkswaterstaat legde zij bij het inhijsen van elke nieuwe ligger het verkeer gedurende een kwartier stil.

De brug over de A73 bestaat uit drie steunpunten: één verhoogd landhoofd, één verlaagd landhoofd en één middenpijler. Allen steunpunten zijn gefundeerd op betonnen palen. Alvorens de brug begin februari van volgend jaar wordt opgeleverd, moet allereerst nog het leuningwerk en asfalt worden aangebracht op het brugdek.