Nieuws

Dak parkeergarage Houtwal bereikt

18 mei 2011

De parkeergarage Houtwal, pal aan de rand van de binnenstad, krijgt steeds meer vorm. De afgelopen maanden zijn de verschillende parkeerlagen, de rijbaan en de lichtschacht aan de binnenzijde aangebracht. Vanaf vandaag start Strukton Civiel Projecten met de aanleg van het dak van de parkeergarage.

Torenkraanuitzicht 

Voor het maken van het dak van de parkeergarage Houtwal worden in de bouwkuip ruim 50 betonnen dakliggers geplaatst. De komende dagen wordt een deel van de circa 16 meter lange ‘steunbalken’ met behulp van een torenkraan in een waaiervorm op de opstaande wanden geplaatst. Vervolgens worden tussenliggende ruimten voorzien van betonnen platen, waarop uiteindelijk het groene dak van de garage wordt aangelegd. Deze werkzaamheden duren tot ca. eind juni. De parkeergarage Houtwal wordt medio oktober 2011 opgeleverd.

Uitkijkpunt

Belangstellenden kunnen de activiteiten op het bouwterrein op een veilige afstand bekijken. Op het bruggetje over de Friesegracht is een speciaal uitkijkpunt gemaakt, waar zij niet alleen een blik op het bouwterrein kunnen werpen, maar ook informatie kunnen vinden over de ondergrondse parkeerkelder, de feiten en de cijfers van de bouw en de tijdsfasering van de werkzaamheden. Ook waren de activiteiten op het bouwterrein via webcams volgen.