Nieuws

Combinatie Strukton/Van Oord wint verkiezing Infra Projectteam 2011

11 november 2011

Combinatie Strukton/Van Oord heeft samen met Strukton Afzinktechnieken ‘Mergor’ de titel ‘Infra-projectteam van het jaar 2011’ gewonnen. De winnaar werd gekozen tijdens het avondprogramma van iMaintain, het NVDO Infra congres dat op 10 november in Harderwijk plaatsvond. Het team sleepte zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht.

De prijs is voor het gehele team dat heeft gewerkt aan de zinksleuf van het project Metrostation CS van de Noord/Zuidlijn. Daarbij is gekeken naar het geheel van werkzaamheden, zoals het gereed brengen van de zinksleuf, het invaren en het onderstromen van het element en uiteindelijk het nauwkeurig positioneren van het afzinkelement onder het monumentale Centraal Station van Amsterdam.

De jury benadrukte de complexiteit van het project en de vele belangen die er spelen. De jury heeft een extra waardering uitgesproken voor ‘voelbare’ passie en de gedrevenheid van het team.

Het projectteam heeft het prijzengeld van 2500 euro geschonken aan Stichting Bridge to Light. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van levens van kansarme kinderen en volwassenen in Noord-Ethiopië.