Strukton Eco Silence Wall

In Nederland wonen er meer dan 450 mensen per vierkante kilometer. Dat is niet weinig. Bovendien zijn wij ook een zeer mobiel volk. Dwars door deze massa heen lopen kilometers razende snelwegen en spoorlijnen. Geluidsoverlast is in ons dichtbevolkte land dan ook een niet te onderschatten probleem. En aangezien de bevolking groeit, groeit ook het probleem. Een uiterst effectieve oplossing is het plaatsen van geluidswanden. Een oplossing die vanaf nu om de hoek te vinden is.

Uit de omgeving

Miscanthus, ook wel Olifantengras genoemd, is op meerdere plaatsen in het land te vinden. Bijvoorbeeld rondom Schiphol, waar het snelgroeiende gewas biomassa levert en ganzen weghoudt bij de luchthaven. Maar het groene miscanthus heeft nog veel meer in zijn mars. Het levert een fantastische bijdrage aan het oplossen van geluidsoverlast in bewoonde gebieden. Het heeft van zichzelf al geluidsabsorberende eigenschappen en is bovendien relatief eenvoudig te verbouwen.

Al tijdens de groei neemt Olifantengras ontzettend veel co2 op. Aanzienlijk meer dan andere planten. Na de oogst wordt het verwerkt in beton, waardoor het de positieve eigenschappen combineert. Het Miscanthus-beton wordt uitgevoerd in een grove open structuur. Dit is voordelig voor aanhechting en geluidsabsorptie. Sublieme eigenschappen, rechtstreeks uit de omgeving.

Proces_banner_uit_3luik

 

Voor de omgeving

Geen suizend verkeer of denderende treinen die overlast bezorgen, maar een omgeving die de vruchten plukt van haar eigen natuur. Het gras dat eerder om de hoek groeide, beschermt de omgeving nu tegen overlast door geluid. De onderhoudsarme geluidswand heeft bovendien een natuurlijke uitstraling. Om de cirkel compleet te maken is Miscanthus beton ook nog eens lokaal recyclebaar. Het kan vervolgens toegepast worden in nieuwe Miscanthus producten of bouwmaterialen. Het beton kent namelijk vele toepassingen die voor de omgeving interessant kunnen zijn.

De Strukton Eco Silence Wall kan direct bij de bron van geluidsoverlast worden toegepast. Bovendien is het veel lichter dan standaard beton, waardoor er minder fundering nodig is, voordeliger vervoerd kan worden en het eenvoudiger kan worden geplaatst.

Image_Miscanthus_Singleblock

Hoge klasse

De Strukton Eco Silence Wall voldoet aan klasse A3

Contact

Vragen of toch meer weten? We gaan graag het gesprek aan.

Jan van Stratum
Strukton Prefab Beton

+31 6 15011862

of stuur een e-mail